29 oktober 2023

The Sadies

Support: Jerry Leger + Shadwick Wilde
archief
Rock
Open 19:30 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 18,50 euro

The Sadies (CAN) springen zonder moeite over van astrale psychedelia naar schuifelende ballads en springen van pop naar rechtvaardige garage-rock zonder enig momentum of meesterschap te verliezen. 

Een band met muzikanten die constant op de top van hun kunnen presteren, wat ook wel nodig is als je met groten der aarde als Neil Young, Neko Case of Jon Spencer werkt. Na een lange tijd te hebben gewacht komen ze nu echt naar het Grenswerk podium!

𝗝𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗿

Van opzwepende rootsrock, breekbare countryballads tot aanstekelijke gitaarpop met uitstapjes naar rock-‘n-roll en rockabilly: het komt allemaal voorbij op de tijdloze platen van Jerry Leger. Zijn muziek is doordrenkt met invloeden van artiesten als Hank Williams, John Lennon, Bob Dylan, Lightnin’ Hopkins, Neil Young en de Everly Brothers. “Een schromelijk onderschatte klasbak”, zo beschreef Written in Music hem na aanleiding van zijn in 2019 verschenen album Time Out For Tomorrow. Afgelopen jaar voegde hij met zijn nieuwste album “Nothing Pressing” wederom een bescheiden meesterwerk toe aan zijn oevre.

Bij het grote publiek is hij dan misschien nog niet doorgebroken, maar met elke plaat die hij uitbrengt komt hij weer een stap dichterbij.

𝗦𝗵𝗮𝗱𝘄𝗶𝗰𝗸 𝗪𝗶𝗹𝗱𝗲

Shadwick Wilde is meedogenloos. Als tiener woonde de nog altijd als een punker ogende inwoner van Kentucky een aantal jaren in Nederland waarna hij verder rondtrekt door San Francisco en Havana. Hier werd destijds misschien wel deels de kiem gelegd voor zijn loopbaan in de muziek. In zijn carrière heeft hij naast solo artiest veel getoerd met zijn indierockband Quiet Hollers, waar hij nummers voor zowel zijn band als soloproject schrijft én overwon hij als tiener een drugsverslaving. Kortom: genoeg bijzondere verhalen om te vertellen in zijn muziek!

Dit najaar brengt hij ‘Forever Home’ zijn tweede soloalbum uit. De langverwachte opvolger van zijn debuutalbum ‘Unforgivable Things’ uit 2010 die Wilde weer even terug naar Nederland laat keren.

Tips

vrijdag 12 april

Captain Kaiser

+ support in Klup77
vrijdag 29 maart

Dulfer! Total Response

Tour 2023
uitverkocht
zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
uitverkocht
vrijdag 19 april

Matt Perriment

presented by Call It What You Want
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden