zondag 12 april

The Sadies + Mike & The Moonpies + Jerry Leger & The Situation

Down By The River presents
tickets
Americana & Alt.country
Open 17:00 / Aanvang 18:00
Voorverkoop 18 euro
Deurverkoop 20 euro

Op Paaszondag 12 april slaan we de handen weer ineen met Sedate Bookings voor een speciale Down By The River presents avond. Down By The River is ons jaarlijkse roots- americana -& altcountry-festival. Het officiële festival volgt later dit jaar. Deze aankondiging laat dus nog even op zich wachten. Maar niet getreurd! We gaan er op deze Paaszondag een mooi feestje van maken met drie top bands!

Headliner The Sadies (CAN) springen zonder moeite over van astrale psychedelia naar schuifelende ballads en springen van pop naar rechtvaardige garage-rock zonder enig momentum of meesterschap te verliezen. Ze hebben gewerkt met de echte roots-rock hall of fame. Niet de minste samenwerkingen met onder andere Kurt Vile, Neko Case, Neil Young, & Jon Spencer staan op het cv van deze band. Maar ook hun eigen albums bieden masterclasses over puntige songwriting, lockstep harmonieën en een duivelse houding ten opzichte van verwachtingen en successen uit het verleden. Misschien is dat de reden waarom Northern Passages, uitgebracht in 2017, niet alleen als hun beste werk, maar als een van de meest geavanceerde enquêtes van de rock’n roll wordt gerekend.

Mike and The Moonpies (USA) is een Amerikaanse country- en Americana band gevestigd in Austin, Texas. De band werd in 2007 opgericht door singer-songwriter Mike Harmeier. Op het meest recente werk, ‘Cheap Silver and Solid Country Gold’, tappen de mannen uit een ander vaatje. De band vloog naar Londen om in de befaamde Abbey Road Studios nummers op te nemen met leden van het London Symphony Orchestra. Door deze toevoeging van strijkers en pedal steel guitar wordt teruggegrepen naar het klassieke Nashville geluid.

Jerry Leger & The Situation (CAN) stonden in 2018 ook al op ons Down By The River festival. De Canadees blijft een door velen onopgemerkte grootheid. De dynamiek spat van de spreekwoordelijke groeven wanneer je de band hoort. Deze man voelt zich thuis in door rock geoliede tunes, vette blues maar ook de ingetogen kant wordt niet geschuwd.

Tweets

Tips

donderdag 23 april

The Ragtime Rumours

CD Presentatie 'Abandon Ship'
+ support by Stompin' Grounds
zaterdag 9 mei

Mamas Gun

met Andy Platts (Young Gun Silver Fox) + support by Joel Sarakula
donderdag 5 maart

Nits

zaterdag 11 april

Gallowstreet

+ LYMA
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden