06 juli 2018

The Suitcase

archief
Café
Aanvang 22:00 / Einde 01:00

The Suitcase maakt een lekkere mix van pop, rock en soul. Een groovende ritmesectie, oldschool Hammond, funky saxofoonriffs en soulvolle zang.

In den beginnen was er de middelbare school, waar zangeres Renée Oirbans, toetsenist Bart Kockelmans, bassist Mark Saris en saxofonist Giel Dekkers elkaar leerden kennen, alle vier geïnspireerd door volstrekt verschillende stijlen en muzikanten.

In obscure pandjes en in stinkende repetitieruimtes werd er geëxperimenteerd met funkrifjes, stevige rock en soulvolle zanglijntjes. Het moest en zou een superstrakke live-show worden. Ooit. Als we later groot waren. In 2011 voegde drummer Huub van Dijk zich bij de band. Hiermee was The Suitcase compleet, met voor het eerst een duidelijk plan: de wereld een stukje mooier maken met een lekkere mix van pop, rock en soul.

In mei 2011 presenteerde The Suitcase zichzelf en eerste single ‘Can’t Get Me’ aan het Venlose publiek. De band werd in een afgeladen Take Five met open armen ontvangen. ‘Can’t Get Me’ kwam regelmatig voorbij op lokale en regionale radiokanalen. Hierop volgde een reeks van optredens op onder andere Zomerparkfeest Venlo, Solar Weekend Festival, Festival DVERS en in Panama Amsterdam. In de jaren daarna trad The Suitcase alleen nog sporadisch op, en werd er achter de schermen hard gewerkt aan een eerste album.

In juni 2017 presenteert The Suitcase haar debuutalbum. Het album draagt de naam ‘Pictures’, en is een verzameling van rauwe en gevoelige pop met een vleugje soul. Het album is geproduceerd door Jurriaan Sielcken, bekend van onder andere Jett Rebel en Lucas Hamming.

Voor de realisatie van dit album nam de band alle tijd om te schrijven en de verschillende nummers uit te werken. Uiteindelijk dook de band tien dagen de studio in om alle tracks vast te leggen. Het album is in november vorig jaar opgenomen in de gloednieuwe Trypoul Recording Studios onder leiding van producer Jurriaan Sielcken.

Tips

vrijdag 3 november

Spinvis

Be-Bop-A-Lula Tour
donderdag 13 april

Martin Turner

ex Wishbone Ash
vrijdag 29 september

The Legend of Springsteen

zondag 7 mei

Voltage

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden