05 januari 2019

[UITVERKOCHT] Vandenberg’s Moonkings

+ Vandale
archief
Seventies Rock
Open 20:00 / Aanvang 20:30

Vier jaar nadat Adje Vandenberg (voormalig gitarist van Whitesnake) een spectaculaire comeback maakte met Vandenberg’s Moonkings keerde de band vorig jaar terug met een tweede album, eenvoudig getiteld MK II. Het album heeft alle kwaliteiten van het debuut: wederom slaagt de vierkoppige band erin om een ​​perfecte mix te creëren van vintage jaren zeventig hard rock en de huidige stijlen van heavy rock. Adrian Vandenberg schittert als een bonafide gitaarvirtuoos, terwijl de rest van de band ook op wereldniveau door raast.

MK II werd (deels) opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio in Hilversum, waar de band ook aan het debuutalbum werkte en waar – toevallig – het Teaser-album vele maanden geleden werd opgenomen. Wederom geproduceerd door Ad Vandenberg. Ingenieur / soundmixer Ronald Prent gebruikte zijn magie opnieuw en het masteren werd gedaan door Darcy Proper. De release van MK II wordt ondersteund met clubtours en optredens op festivals over de hele wereld. ‘Ik ben al ruim veertig jaar professioneel musicus, maar ik ben nog steeds zo enthousiast als ik altijd ben geweest en nog steeds het gevoel heb dat ik net begonnen ben. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel goede jaren tegemoet gaan met deze band.’ Aldus Vandenberg.

De support komt van Vandale! Vandale werd in 1979 door Eddy Bopp en Bert Van Klaveren opgericht.Vandale was de eerste hardrockband die in onze moerstaal zong. Dat leverde de band al snel een unieke status op, met <100 shows per jaar. De heren speelden zich ‘live’ helemaal suf en had een grote schare fans en speelde in elke uithoek van Nederland. In die tijd heeft Vandale twee albums uitgebracht. ‘Schandale’ in 1981 en ‘Stale Verhale’ in 1982. Na de single ‘Wij Willen Willem’ werd het een tijd stiller rond Vandale. Vandale kwam terug, in 2009 met de EP ‘BAM’, met daarop de single ‘Geef me hoop’. Sinds die tijd treedt Vandale weer regelmatig op in wisselende bezetting. Sinds 2015 heeft Vandale een stabiele line-up met, naast oprichters Eddy en Bert, Anton Masius op bas, Eddie Claessens op drums en Freek Bos op gitaar.

Tweets

Tips

vrijdag 22 november

Bökkers

donderdag 17 oktober

Fischer-Z

Vijf Jaar Grenswerk!
uitverkocht
zaterdag 19 oktober

[UITVERKOCHT] Navarone

Vijf Jaar Grenswerk!
uitverkocht
zaterdag 24 augustus

Vlotgenot

The Loveboat Editie
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden