21 januari 2017

Zomerparkfeest Vers Gras

The Grand East + Avi On Fire + Jeangu Macrooy + Brass Rave Unit + Pip Blom + Ben Heights + Thalamus + Keezus Christus Discomis + The Ten Bells + Kunstbende on Tour
archief
Winters festival
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 10 euro
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 12,50 euro

Een festival vol winterse gezelligheid waar je fris, nieuw talent kunt bekijken. Dat is het Zomerparkfeest winterfestival VERS GRAS! Het is de zesde keer dat Zomerparkfeest een winterse avond voor nieuw talent organiseert. Nog meer dan de vorige keren zetten we in op de festivalsfeer die bij Zomerparkfeest hoort. Je kunt onder meer een winter-bbq verwachten en het poppodium krijgt van buiten én van binnen de look en feel van een festival. Daarnaast zijn er een heleboel leuke extra’s.

Op het programma ook dit jaar weer talent waarvan wij denken dat het dit jaar gaat doorbreken. VERS GRAS is daarom ook een preview van komend festivalseizoen.

The Grand East
In september 2016 kwam hun debuut album ‘Movano Camera’ uit. Een ongenuanceerde Rock ‘n Roll plaat met een tikkeltje Soul en met nummers die je doen laten “shaken” van top tot teen. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium met in het midden een frontman die met de bezieling van een swingende predikant zijn stem de zaal in blaast. Welkom in de wereld van The Grand East!

Avi on Fire 
Avi On Fire is een nieuw project van Bram Wesdorp. Bekend van onder andere Neighbour Neighbour en Yellow Grass. ‘Pearls’ is de eerste plaat van de eerste EP van Avi on Fire, die samen met Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville) werd opgenomen. Een heerlijke feelgood plaat met een catchy refrein. Pa-pa-da-parel!

Jeangu Macrooy
In 2014 verruilde singer-songwriter Jeangu Macrooy zijn leven in Suriname voor een bestaan in Enschede. In Enschede studeerde hij verder aan popaccedemie ArtEZ en in november 2015 stond Macrooy in de finale van ‘Pop Secret’; dé muzikale talentenjacht van Enschede. Jeangu maakt warme en stem technisch sterke muziek. Zijn debuut EP ‘Brave Enough’ geproduceerd door perquisite, werd in april 2016 uitgebracht. Diezelfde maand werd hij door 3FM verkozen tot ‘3FM Serious Talent’. Een man van ‘Gold’!

Brass Rave Unit 
Brass Rave Unit bestaat uit Ko Zandvliet (drum), Bo Floor (trompet) en Dirk Zandvliet (baritonsax). Deze drie boys maken explosieve raves gebaseerd op long en spierkracht. In een muzieklandschap dat gedomineerd wordt door elektronica en gevoelige muziek produceert Brass Rave Unit maken ze door middel van blazers en drums van ieder feest een ware rave! Begin 2017 staan ze op Eurosonic Noorderslag en brengen ze ook nog eens hun debuut EP uit.

Pip Blom 
Pip Blom is pas 19 jaar en verovert nu al menig hart met haar muziek. De jonge Amsterdamse muzikante speelt met haar band folky indierock en schrijft daarbij slimme teksten. Nadat ze onafhankelijk vier nummers op Spotify zette volgde een sneeuwbaleffect, de nummers werden meegenomen in om en nabij 8.000 verschillende playlists en hebben inmiddels tienduizenden streams. Beetje bij beetje komt ze dichterbij haar droom, Glastonbury of een tour in Japan!

Ben Heights 
Na zijn gig op muziekconferentie ‘New Skool Rules’ in 2015, kreeg geboren Venlonaar Ben Heights lovende reacties over zijn sound. Talentenjagers van platenlabels als Roc Nation (Jay-Z), Warner Music en IamOther (Pharell Williams) waren zeer enthousiast. Na een avontuur in New York en LA ging hij aan de slag om meer materiaal uit te brengen. Hierop volgde zijn eerste single ‘Forever’ die landelijk bekendheid vergaarde. Een heerlijke ongenuanceerde en tegelijk bombastische plaat, gebracht met veel gevoel en die je niet meer uit je hoofd krijgt. Begin 2017 zal Ben knallen met een EP die in 2016 nog met 2 nieuwe nummers wordt ingeleid.

Thalamus
Thalamus is een psych/wave/dream-pop band die dromerige liedjes brengt met een elektronische tint. Zwevende synth- en gitaarrifs nemen je mee in een trippy droom, voortgestuwd door groovy baslijnen. Met invloeden van bands als Warpaint en PJ Harvey, maar ook geïnspireerd door sfeervolle elektronische bands als Portishead en UNKLE. De dromerige sound en wave riffs brengen je in extase. Ready voor een muzikaal reisje?

The Ten Bells
Vernoemt naar een oud café in Londen. The Ten Bells hebben de bar inmiddels verlaten maar ze dragen het altijd met zich mee. In de muziek van The Ten Bells (Garage Blues-Rock) zul je invloeden van ‘Arctic Monkeys’, ‘De Staat’ en ‘Eagles of Death Metal’ snel herkennen. Vuige dansbare rock met catchy riffs maar vooral een liveband pur sang.

Keezus Christus Discomis
Om van deze afsluiting een echt mis te maken wordt Grenswerk kort omgetoverd tot de Grenswerk kerk. Hier zal onder begeleiding van discoprofeet Keezus Christus een discomis gehouden worden compleet met gospelkoor, overenthousiaste priester en andere live elementen. We verspreiden liefde en saamhorigheid door disco, laten we samen dansen en genieten tot diep in de nacht.

Tips

vrijdag 10 november

Mother's Finest

vrijdag 26 mei

Gruppo Sportivo

The Spotify Tour - Refreshed
vrijdag 31 maart

Def Americans

Johnny Cash Tribute
vrijdag 15 september

Dulfer! Total Response

Tour 2023
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden