13 oktober 2023

Wende

Support: Charlot
archief
Alternative Pop
Open 19:30 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 34 euro

Na een uitverkochte show in 2018 in Grenswerk en vorig jaar in De Maaspoort, keert Wende nu terug voor ronde drie. 

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wende’s carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen MENS en De Wildernis speelde ze in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

𝗦𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁: 𝗖𝗵𝗮𝗿𝗹𝗼𝘁

Door warme strijkers, synthesizers en haar serene stem te combineren, maakt ze van deze verhalen muziek. In 2022 speelde de singer/songwriter op Grasnapolsky, bracht ze haar debuut EP uit en deed ze support shows voor Froukje tijdens haar tour. Ze deed ook mee aan de Popronde en trad op bij het Eindfeest in de Melkweg. In maart 2023 releaset ze haar nieuwe EP ‘Under Wishing Stars, die ze samen met haar band, Tessa Rose Jackson (Someone) & Darius Timmer heeft geproduceerd. Om deze release te vieren tourt CHARLOT in het voorjaar van 2023 door het land.. CHARLOT is geïnspireerd door artiesten zoals Regina Spektor, Agnes Obel en AURORA.

Tweets

Tips

zondag 12 mei

Nouvelle Vague

20th Anniversary
vrijdag 19 april

Matt Perriment

presented by Call It What You Want
woensdag 24 april

Slum Village

Since '92 Tour
i.s.m. Calico Club
zaterdag 24 februari

Physical Graffiti

A Whole Lotta Led Zeppelin
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden