Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
9 maart 2016

David Corley & Nikki Lane naar Down By The River

Het programma van Down By The River is compleet. Het roots en americana festival aan de Maas in Venlo voegt nog vijf namen toe, waaronder David Corley, Nikki Lane en Mandolin Orange. Het festival vindt plaats in Poppodium Grenswerk op eerste pinksterdag, zondag 15 mei. Het festival breidt dit jaar uit naar tien acts verdeeld over vier podia. Andere nieuwe namen zijn Joana Serrat en Lea Kliphuis. Eerder al werden onder andere The Wood Brothers en Meschiya Lake & The Little Big Horns aangekondigd.

David Corley is een geval apart. Hij debuteerde vorig jaar op 53-jarige leeftijd met een prachtig doorleefd rootsalbum. Corley keert terug naar Nederland, nadat hij in Groningen op het podium een hartaanval overleefde, september vorig jaar. Een paar weken eerder stond hij op het Zomerparkfeest. David Corley opent het festival op een bijzondere manier. Details volgen later. Nikki Lane is the new bad girl in country, die voor het eerst voet zet op Nederlandse bodem. Haar tweede album, geproduceerd door The Black Keys’ Dan Auerbach staat vol met hits en eindigde in veel eindlijsten, bijvoorbeeld van de Volkskrant.

Down By The River is vernoemd naar een nummer van Neil Young. Het festival vindt pal aan de Maas plaats, de rivier die al eeuwen door Venlo stroomt. Down By The River richt zich op frisse en vernieuwende americana en rootsmuziek. Vorig jaar vond de eerste editie plaats, met vijf bands verdeeld over een klein en een groot podium in de zaal van Poppodium Grenswerk. Dit jaar wordt wordt het festival uitgebreid naar vier podia. Ook verdubbelt het aantal acts. Tickets zijn te koop via de website van Poppodium Grenswerk, in het eetcafé en bij Sounds Venlo.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren