De Studio Roept

In het najaar van 2020 zaten we middenin de corona pandemie. We besloten om onze opnamestudio op Verdieping Nul ter beschikking te stellen aan vier talentvolle acts. We boden ze gratis studiotijd aan waarin ze helemaal los konden. De enige vereiste was dat ze een plan schreven waarin ze ons vertelden hoe ze de dagen in de studio willen gebruiken en wat ze willen doen met de opnames. Na ruim 50 (!) aanmeldingen selecteerden we vier artiesten om dit project mee aan te gaan: The Tweedles, RECAP, Jop Dorris en Jaysu. Samen met Halo Media zorgden we voor de verslaglegging van het project aan de hand van onderstaande video’s.

The Tweedles
The Tweedles zijn een groepje eigenwijze tieners uit Venlo met een voorliefde voor alternatieve muziek. De muziek van The Tweedles wordt beïnvloed door bands als The Pixies en King Krule. Hun muziek gaat over de dagelijkse sleur van het leven.

RECAP
RECAP is een jong DJ/productieduo uit Venlo. De twee vrienden Mika en Niek begonnen in 2017 met het draaien in lokale kroegen en festivals en het produceren van hun eigen tracks.

Jop Dorris
Jop Dorris is een jonge singer-songwriter die zijn invloeden haalt uit de zachte pop- en countrymuziek. Gedreven door zijn passie voor songwriting en wordplay schrijft Jop songs die balanceren tussen heartfelt en catchy. De connectie die Jop heeft opgebouwd tijdens zijn verblijf in het Amerikaanse Nashville komt meer en meer naar voren in zijn repertoire dat zich ergens lijkt te begeven tussen de klanken van Ed Sheeran, Taylor Swift en Luke Combs.

Jaysu
Jaysu is een jonge rapper uit Venlo. Hetgeen dat zijn muziek uniek maakt is de diepgewortelde liefde voor zijn beide nationaliteiten: Nederlands en Italiaans. Dit wordt gerepresenteerd in een vloeiende combinatie van rap en zang met lyrics over emoties en ervaringen uit zijn leven.

Sander Hendrikx

Alle acts van De Studio Roept zijn opgenomen door onze in-house technicus Sander Hendrikx.

“Mijn naam is Sander Hendrikx. Al sinds de opening bij Grenswerk ben ik actief als freelancer op geluidstechniek. Inmiddels ook behoorlijk wat ervaring opgedaan in studiowerk en uiteindelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. In de studio probeer ik vaak de “klik” met de band / muzikant op te zoeken om samen te werken naar een te gek resultaat. Door mijn ervaring als uitvoerend muzikant en geluidstechnicus heb ik natuurlijk een breed scala aan ideeën die ik mee kaan brengen de studio in. In het verleden heb ik al talloze optredens gedaan met verschillende bands op zowel drums, gitaar alsook basgitaar. Ik heb in diverse studio’s gewerkt met verschillende bands van elk kaliber. De Studio Roept bracht mij in situaties die ver buiten mijn comfort zone lagen. Artiesten als RECAP (dance) en Jaysu (hiphop) waren nieuw voor mij als studio engineer. Ook hier heb ik veel van opgestoken en toffe producties van gemaakt.”

Ook opnemen in de Grenswerk Studio samen met Sander? Mail hem nu!

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden