Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
14 april 2015

Feel the 50s Pre Party in Grenswerk

Feel the 50s en Poppodium Grenswerk slaan de handen ineen voor een Feel the 50s Pre Party op zondagmiddag 31 mei. Hoofdact is Rusty Pinto uit Australië. Op deze middag wordt ook het programma van het eigenlijke festival – dit jaar van 14 tot en met 16 augustus – bekend gemaakt. Daarnaast start die dag een vriendenactie om ‘Fellow of the 50s’ te worden waarbij het jaarlijks felbegeerde Feel the 50s shirt bemachtigd kan worden.

Rusty Pinto groeide op met de favoriete countrynummers van zijn moeder maar dan komt het moment dat er eigen muzikale keuzes gemaakt worden, blues, rock en jazz. Little Richard heeft een speciale betekenis voor Rusty Pinto evenals de bekende parels Elvis, Chuck Berry en Bill Haley. Het resultaat is een optreden met een mooie mix van stijlen.
Van Nederlandse rhythm and blues en rock-‘n-Roll-bodem, treden op: The Savoys met als gastzanger Dimarco (Schell) en de formatie 44 Shakedown die onlangs nog optraden tijdens het Rhythm Riot in Engeland, hét Europese festival als het gaat om roots rock-‘n-roll en jaren-50 rhythm & blues.

De middag wordt gepresenteerd door de Internationaal bekende Venlose zanger Junior Marvel (Frank Marquez). DJ ‘Willie The Kid Storm’, eveneens met Spaanse roots, verzorgt de pauzeklanken met échte jaren 50 vinyl. Barber Vasco is aanwezig om het publiek te voorzien van straight cuts and tight shaves. Ook enkele standhouders zijn van de partij zoals een 50s recordstore. Kortom, alles in de stijl zoals de trouwe Feelthe50s-gangers gewend zijn.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren