Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
21 april 2015

Grenswerk organiseert twee events rond Koningsdag

Poppodium Grenswerk organiseert op Koningsnacht- en dag een tweetal activiteiten. Tijdens Koningsnacht zal het early rave & classics concept Oldschool Gangsters naar Venlo komen met onder andere DJ Paul Elstak. Op Koningsdag is er overdag op verschillende plekken in de stad het gratis Daybirds programma. In de avond gaat het programma verder in Poppodium Grenswerk met het Nightbirds Kingsday Festival.

Koningsnacht komen grondleggers van de house op uitnodiging van LCV Events naar Grenswerk. Ze ruilen voor deze editie van Oldschool Gangsters hun in Rotterdam gevestigde thuisbasis om voor Venlo. Classics, Oldschool en Early Rave, gebracht door een line-up om van te smullen met onder andere DJ Paul Elstak. Bijgestaan door een van Nederlands meest sfeer verhogende MC’s brengt Grenswerk je weer terug in het begin van de jaren negentig.

Toen vorig jaar het legendarische Queensday Festival samen met Perron55 ter ziele ging, viel voor velen een Koninginnedag-ritueel weg. Het festival was voor veel mensen een jaarlijks hoogtepunt vol bands, bier en plezier. Om deze traditie voort te zetten besloot Grenswerk dit jaar samen met concertorganisator Nightbirds een nieuw festival in het leven te roepen: Nightbirds Kingsday Festival.

Overdag vindt het Daybirds-festival plaats in de binnenstad van Venlo, als kleine gratis broertje van het avondprogramma. Dit dagprogramma is volledig gratis! Op Daybirds zullen de Belgische bands Mountain Bike (onlangs nog op tour met Afterpartees), fuzzrockers Mind Rays, Teen Creeps en The Tubs spelen. Verder spelen de opkomende band uit garagerock hoofdstad Groningen Santa Fé, psych/blues band Mooon (uit Aarle-Rixtel), hardcore punkers Washed Up Kids (regio Maasbree/Panningen) en freakergarage van Depthclegg Delis (Sevenum/Horst). Dit vindt allemaal plaats in Kefee Pollux, Kafee de Splinter en Sounds Venlo.

 

’s Avonds in Grenswerk zal voor het eerst in hele lange tijd Mozes and the Firstborn weer in Nederland spelen. Na een jaar touren door Amerika en Europa en werken aan een nieuwe plaat (die ergens in 2015 uitkomt) wordt het weer eens tijd om deze fantastische garageband op eigen bodem live aan het werk te zien. Verwacht nieuw werk! Verder komen de 70’s rock ’n rollers van Dirty Fences (VS) iedereen wegblazen. Vies vuig en hard. Ook spelen Belgse garagerockers The Scrap Dealers, Nederlandse noisehelden Those Foreign Kids (nieuw album onderweg!) en de onderhand bijna legendarische Canadese powerpoppers van Steve Adamyk Band.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren