Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
21 oktober 2021

Grenswerk presenteert: THUISWEDSTRIJD

 

Vijftien acts spelen maand lang in cafés
Grenswerk brengt live-muziek terug in Venlose binnenstad

Poppodium Grenswerk organiseert onder de naam THUISWEDSTRIJD een reeks concerten om weer volop live-muziek te laten horen in de Venlose cafés. Vijf weekenden lang speelt er nagenoeg iedere dag een band in een kroeg in de stad. In totaal doen vijftien verschillende cafés mee aan THUISWEDSTRIJD, en zijn zestien lokale acts geboekt. Aloha Sluts trappen het project op 29 oktober af in café Hatseflats.

Meer dan anderhalf jaar lang mocht er helemaal niks in de Venlose cafés, en een groot gedeelte van die periode waren de cafés zelfs helemaal gesloten. Van live-muziek in de Venlose binnenstad was dan ook een lange periode geen sprake. Nu in de cafés de 1,5 meter eindelijk is losgelaten en publiek weer vrij kan bewegen lanceert Grenswerk THUISWEDSTRIJD.

THUISWEDSTRIJD beoogt het live-klimaat in de binnenstad weer een impuls te geven. “We willen speelplekken creëren voor al die lokale acts die het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks aan spelen toe zijn gekomen. Daarnaast is het ook een klein steuntje in de rug voor de cafés, die op deze manier hopelijk een mooie avond met een fijne omzet kunnen draaien”, zegt Tim Gaal, directeur van Grenswerk.

Poppodium Grenswerk heeft voor het project een ondersteuning gekregen van Pop in Limburg. De programmering is verzorgd door Poppodium Grenswerk, Venlo Tech zorgt voor de techniek. De cafés zelf worden volledig ontzorgd.

 

 

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren