Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
31 maart 2016

Laatste Limburgse concert Peter Pan Speedrock in Venlo

De Eindhovense band Peter Pan Speedrock speelt haar laatste Limburgse concert in Grenswerk. Een internationale afscheidstournee in 2016 wordt het laatste hoofdstuk in het jongensboek van Nederlands’ hardst werkende rockband Peter Pan Speedrock. Alle dromen zijn uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrockverhaal is verteld, het boek mag dicht. Voor zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand is het na twintig jaar tijd om nieuwe (muzikale) horizonnen te gaan verkennen.

Het iconische met diverse prijzen bekroonde rocktrio dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier stopt er na twintig jaar mee. Het afscheid markeert an end of an era. Want Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. Peter, Bart en Bartmann laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit ergens in de loop van 2016 na een allerlaatste looping met een big bang tot stilstand komen.

Peter Pan Speedrock 1996-2016
Op dit moment letterlijk hoog boven Nederlandse bodem vliegend, zullen de drie lawaaischoppers voor hun doen waarschijnlijk even relatief stil zijn en terugblikken op hun veelbewogen carrière. In 1996 opgericht in Rockcity Eindhoven speelde wals Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Japan.

Het sympathieke rocktrio (officieus aangevuld met bandmascotte Dikke Dennis) groeide uit tot een begrip in de internationale rockscene. Live een waar fenomeen. Was grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken. De Nederlandse band met de meeste shows op de teller: maar liefst nu 2012 tegenover 2247 shows van recordhouder Ramones. Het was tevens het enige doel dat in die twintig jaar net niet verwezenlijkt werd: nog slechts 235 shows spelen om dat eeuwige record van de Ramones te kunnen breken…

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren