Mic Check

Maak jij op je kamer of op zolder je eigen beats of raps en wil leren hoe je daarmee een live-show bouwt? Dan is MIC CHECK iets voor voor jou! MIC CHECK is een ontwikkelingsproject waarbij aanstormend hip hop talent de kans krijgt om podiumervaring op te doen. Tijdens MIC CHECK gaan we je in twee dagen tijd helemaal klaarstomen voor het podium. In die twee clinicdagen werken we aan je podiumperformance, maar je krijgt ook info over bookings en promotie. En dat alles op en rond het podium van Poppodium Grenswerk.

MIC CHECK vind plaats op zondag 13 december en zondag 10 januari van 11:00 – 16:00 uur.

Schrijf je in via dit inschrijfformulier. Je inschrijving is dus voor beide dagen. Deelname is gratis!

Dag 1:
Zondag 13 december 11:00 – 16:00 uur
– Monitors, mics & turntables: Hoe zit dat nou met al die podiumtechniek?
Door: Grenswerk technici met +20 jaar festival en concert ervaring.

– Stage Performance: Hoe zet je een goeie show neer?
Door: Kim Lee Wong & Brohlin

Kim Lee Wong staat als rapper en woordkunstenaar bekend om zijn spitsvondige en vakkundige teksten. Hij heeft een hoop podia betreden in Nederland en België en is na een lange stilte weer bezig met nieuw werk (insta: im.kimlee) Ook is KiM LEE al sinds 2010 actief als coach en docent binnen het onderwijs en de Nederlandse Hip Hop cultuur.

Brohlin is een veelzijdige artiest uit Roermond. Naast het schrijven en produceren van hiphop nummers, schrijft hij ook spoken word en poëzie. Deze kennis draagt hij graag over tijdens workshops en voorlichtingen.

– Booking & Promo: Hoe boek je shows en promoot je jezelf?
Door: Jules Weijers & Sjuul Stultjens

Jules Weijers is de drijvende krachten achter Heads Up Management. Een management bureau gespecialiseerd in hip-hop cultuur. Met meerdere jaren ervaring in global underground hip-hop en nationale pop/hip-hop staat Jules klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Sjuul Stultjens is marketeer bij Poppodium Grenswerk en weet als geen ander wat wel en niet werkt met het promoten van shows. Sjuul kan je vertellen over hoe een presspackage in elkaar hoort te steken en verschillende strategieën die hij gebruikte voor hip-hop shows in Venlo zoals Ghostface Killah, Fresku of Snelle.

Dag 2:
Zondag 10 januari 11:00 – 16:00 uur
– Hoe zet ik mijn ontwikkeling verder en groei ik als artiest?
Door: Angelo Marintus (Collabros)

Angelo is grondlegger van de succesvolle urban scene in Eindhoven. Hij weet als geen ander welke uitdagingen je tegenkomt en welke mindset je nodig hebt om je doelen te behalen. Angelo is nu eigenaar van Collabros, waarmee hij zijn kennis over urban culture deelt.

– Stage Performance part 2: we bouwen verder aan jouw show en stijl
(gegeven door een special guest!)

MIC CHECK is een project van Poppodium Grenswerk in samenwerking met Incluzio Sociale Basis en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds en Cultuurimpuls Venlo.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden