Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
19 september 2016

Minsekinder & Drekskaters bundelen krachten voor show in Grenswerk

De Venlose bands Minsekinder en De Drekskaters geven een gezamenlijk optreden in Grenswerk. In samenwerking met de Nach van ’t Limburgse Leed wordt op zaterdag 10 februari onder de naam Drekskinder een speciaal concert gegeven. De voorverkoop van het unieke concert begint vandaag via de website van Grenswerk. Tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed afgelopen weekend was al een klein voorproefje van de samenwerking te zien.

Zowel De Drekskaters (actief sinds begin jaren tachtig) als Minsekinder (eind jaren tachtig) brengen decennialang podiumervaring met zich mee. De bands kwamen elkaar logischerwijs keer op keer tegen in het Venlose circuit, onderling is er altijd veel waardering voor elkaars werk geweest.

Afgelopen vastelaovend werden de twee bands geboekt in Scala, waarna werd besloten een keer niet het standaard ‘afbreken – opbouwen-principe’ te hanteren: bandleden bleven bij elkaar op het podium staan en traden vervolgens gezamenlijk op. Het werd een gedenkwaardige show: “Het beviel aan alle kanten zo goed dat we besloten dat er een vervolg moest gaan komen. Een gezamenlijk project. Zo werd de naam Drekskinder geboren.”

Stefan Nijssen van Minsekinder: “Het is geen optelsom van twee bands, het is meer dan dat. We gaan in de studio werken aan een echte Drekskinder-sound. Om een tipje van de sluiter op te lichten: wellicht klinkt het gek, maar we denken er heel sterk aan de gospelkant op te gaan.”

 

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren