Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
20 oktober 2016

Museum Van Bommel Van Dam viert jubileum met ‘Nothing, if not beautiful (In The City)’

In het weekend van 15 en 16 oktober 2016 bestaat Museum van Bommel van Dam exact vijfenveertig jaar. Met het collectieoverzicht ‘Nothing, if not beautiful (In The City)’ viert het museum samen met zeven culturele partners in Venlo op feestelijke wijze het verzamelverleden. De tentoonstelling toont karakteristieke werken uit de bijzondere aanwinsten, bruiklenen en schenkingen uit de jaren 1971/2016. Met de aanvullende presentatie bij de culturele instellingen wil het museum de gemeentelijke collectie dichter bij de inwoners van Venlo brengen. De tentoonstelling werd op 15 oktober geopend door burgemeester Antoin Scholten.

In The City
In aanvulling op de museale tentoonstelling, presenteert Museum van Bommel van Dam een deel van haar collectie bij de culturele partners in de stad. In het Limburgs Museum zijn twaalf werken van de zogenoemde Amsterdamse Limburgers te zien (15 oktober t/m 11 november). De Openbare Bibliotheek Venlo toont het schilderij ‘Houellebecq 08’ van de Duitse kunstenaar Horst Keining, gebaseerd op een kort tekstfragment uit de roman Elementaire deeltjes van Michel Houllebecq (15 okt – 31 december). Poppodium Grenswerk presenteert sterk geëngageerde kunstwerken van Stijn Peeters (15 oktober – 31 december). Galerie Wilms heeft vijf kunstenaars uit collectie van het museum uitgenodigd om samen een tentoonstelling te maken met nieuw werk (15 oktober – 7 januari).
Ook Theater de Maaspoort, Kunstencentrum Venlo en Filmtheater De Nieuwe Scene nemen deel aan de uitgebreide tentoonstelling.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren