Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
15 oktober 2014

Officiële openingsdagen Grenswerk

Na jaren van plannen maken, ruim een jaar bouwen en vele maanden hard sleutelen aan een overtuigend programma en een stevige organisatie is het vandaag zover: poppodium Grenswerk gaat open! Vandaag is een officieel gedeelte gepland op uitnodiging, waar zich inmiddels meer dan 700 personen voor hebben aangemeld. De avond zit daarmee vol, de organisatie neemt geen aanmeldingen meer aan. Ook de komende dagen zijn er allerlei activiteiten rondom het pand.

De opening vanavond wordt in goede banen geleid door Leon Verdonschot. Door het hele pand zijn optredens van verschillende artiesten uit het hele land. Ook het eetcafé is geopend.

Donderdag 16 oktober is het pand geopend voor publiek. Vanaf 13:00 zijn er rondleidingen door het pand. Ook zijn de oefenruimtes volop in bedrijf, waar de Popshop docenten van het Kunstencentrum je de eerste stappen leren in het maken van muziek. Daarnaast verzorgt muziekwinkel Sticks ’n Strings hier interessante productdemo’s. De voor deze gelegenheid geformeerde Sticks ’n Strings band zal in de zaal al jammend gaan werken aan een optreden dat ze om 22:00 in het eetcafé zullen presenteren.

Daarna is het tijd voor het eerste echte openingsweekend. Op vrijdag zal de Belgische singer/songwriter Milow een optreden komen geven. Dit optreden is al maanden uitverkocht. De avond wordt afgesloten door het concept Superstijl, waarbij het publiek medebepaald wat er gedraaid wordt. Als er ruimte ontstaat doordat bezoekers van Milow naar buiten gaan, zijn daar nog tickets (a 5 euro per stuk) voor verkriigbaar aan de avondkassa.

Op zaterdag zal de beroemde DJ Jazzy Jeff naar Venlo komen. Jazzy Jeff werd onder andere bekend van zijn rol in de hitserie The Fresh Prince of Bel Air, maar is bovenal een hiphippionier die met zijn draaistijl veel invloed heeft gehad op de hiphop/eclectic-dj’s van nu. Die avond wordt verder ingevuld door de Venlose DJ David Ghetto, samen met zijn collega’s Naffz, Puinhoop Kollektiv en het Roermondse The Movement. Voor deze avond zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren