Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
27 oktober 2015

PAUW met nieuw album op zak naar Grenswerk

Op vrijdag 6 november neemt de band PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip in Grenswerk, Venlo. De band speelde eerder dit jaar al op het Zomerparkfeest en deed vorig jaar een support-show in het Venlose poppodium. Vorig jaar was PAUW nog de meest geboekte band van de Popronde. In het voorprogramma speelt Tamarin Desert en de Horster’ band Depthclegg Delis. PAUW bracht onlangs haar nieuwe album ‘Macrocosm Microcosm’ uit.

Drie vrienden uit Twente met een enorme passie voor de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s besluiten om samen te gaan jammen. Met Rens Ottink op drums, Eszl du Vois op bas en orgel en Brian Pots op gitaar en zang was het meteen raak na de eerste keer samen spelen. Het betekent de geboorte van PAUW. De jongens sluiten zich vervolgens weken op in een oude varkensschuur, om hier een betoverende set te creëren.

In 2014 nemen ze in diezelfde schuur eigenhandig een paar demo’s op en melden zich hiermee aan voor de “Popronde”. Het levert ze 38 shows op en hiermee zijn ze de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. In de tussentijd verzorgen ze de support voor Temples en Elephant Stone en releasen ze een zeer goed ontvangen debuut EP. Tevens maken zij hun debuut op de radio en TV, met optredens bij 3FM, 3voor12 radio en De Wereld Draait Door. Nederland leert hierdoor in korte tijd PAUW kennen.

In 2015 gaan ze verder in een viermansformatie. Eszl du Vois keert na een periode van afwezigheid terug als bassist en multi-instrumentalist Kees Braam neemt de toetsen voor zijn rekening. Tussen alle festivals door, in zowel binnen- als buitenland, vinden ze de tijd om samen met producer Roel Blommers de studio in te gaan om het debuutalbum op te nemen.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren