Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
2 januari 2024

Poppodium Grenswerk bouwt gestaag verder

Poppodium Grenswerk maakt de balans op over de bezoekersaantallen in 2023.

In totaal wist het Venlose poppodium in 2023 circa 48.000 bezoekers op de been te brengen met door het podium georganiseerde shows en evenementen. Ruim 27.000 bezoekers kochten een ticket voor een event in het podium zelf, wat daarmee een overtreffing was ten opzichte van het record jaar 2019 (26.000 interne tickets). Voor externe events werden een kleine 1.000 tickets verkocht, waarmee het totaal op 28.000 komt.

Hoewel het totaal aantal verkochte tickets lager uitviel dan het voorgaande jaar (32.500), kan dit worden toegeschreven aan het niet organiseren van grote externe evenementen, zoals Live in de Doolhof. Bovendien was de editie van het Aan de Waterkant festival het afgelopen jaar volledig gratis toegankelijk. Beide evenementen zijn samenwerkingen met de Maaspoort. Hier lagen duidelijke keuzes en afspraken aan ten grondslag: de focus van Grenswerk lag het afgelopen jaar met name op het (na Corona) weer goed op de rit krijgen van het programma in eigen podium en focus op muziek in de stad. Daarnaast was de Maaspoort druk bezig met de productie van de succesvolle musical “Zondag in het Zuiden”, die plaatsvond in het Openluchttheater De Doolhof in september en augustus.

De 20.000 vrije bezoeken werden gerealiseerd door gratis toegankelijke activiteiten (zoals afterparty’s van Stereo Sunday en Zomerparkfeest), educatieve en talentontwikkelingsprojecten, commerciële verhuuractiviteiten en bezoeken aan live- en dj-optredens in het muziekcafé van Grenswerk. Het reguliere bezoek aan het Grenswerk muziekcafé is niet in deze cijfers opgenomen. In totaal organiseerde Grenswerk in 2023 meer dan 280 activiteiten, zowel in het eigen pand als op externe locaties zoals Stereo Sunday, Zomerparkfeest, Op Dreef Festival (Reuver) en het eerdergenoemde festival Aan de Waterkant (in samenwerking met de Maaspoort en Café de Locomotief).

Tim Gaal, directeur van Poppodium Grenswerk:

“We kunnen heel tevreden zijn over het afgelopen jaar. Bezoekers hebben na de Corona periode duidelijk hun weg weer gevonden naar ons. We zien dat op dit moment ook terug aan zeer bemoedigende voorverkoopcjjfers voor 2024. Hoewel we in 2023 minder grote externe events hebben georganiseerd, en daarvoor dus ook minder kaarten verkocht hebben, is het wel belangrijk om te vermelden dat de 1.000 betalende bezoekers voor externe events met name tot stand gekomen zijn door live concerten in de binnenstad die we georganiseerd hebben in samenwerking met horecaondernemers. Daarnaast zijn er nog de vele externe gratis toegankelijk activiteiten die we georganiseerd hebben. Hiermee hebben we gezamenlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan het podiumaanbod voor artiesten, de toegankelijkheid van livemuziek en de levendigheid in de stad. Dit blijft een belangrijke focus voor de komende jaren. Dit betekent overigens niet dat we geen grotere externe evenementen meer zullen organiseren; we onderzoeken nog steeds de mogelijkheden in samenwerking met onze partners.”

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren