Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
13 januari 2023

Poppodium Grenswerk is terug op stoom na Corona

In totaal wist Poppodium Grenswerk in 2022 circa 46.500 bezoekers op de been te brengen voor door het podium georganiseerde shows en evenementen. Daarvan kochten ruim 29.300 bezoekers een ticket. Deze aantallen zijn iets lager dan het recordjaar 2019 waarbij er 53.500 mensen bereikt werden (32.500 tickets). Grenswerk organiseerde in 2022 in totaal meer dan 250 activiteiten in het pand en op externe locaties.

De vrije bezoeken kwamen tot stand via gratis toegankelijke activiteiten (zoals de afterparty’s van het Zomerparkfeest), educatie- en talentontwikkelingsprojecten, commerciële verhuur activiteiten en bij bezoek aan optredens in het muziekcafé van Grenswerk. In de genoemde getallen is regulier bezoek aan het Grenswerk muziekcafé niet meegenomen. Vanwege de aanhoudende corona perikelen kwam het podium pas weer goed op stoom in maart 2022. Daarmee miste het podium met januari en februari twee belangrijke maanden, maar wist desondanks toch noemenswaardige bezoekersaantallen te realiseren.

In totaal verkocht Grenswerk in 2022 twintig keer de zaal uit. Dit deed het opmerkelijk vaak met lokale artiesten zoals Frans Pollux, Lex Uiting en TOP2000 in Concert maar ook met internationale acts zoals Lucky Chops uit New York en de grote Duitse punkband Broilers. Daarnaast verkochten de dance events Sound of Students en het nieuwjaars event EXTRA de zaal uit. Verschillende Nederlandse toppers passeerden de revue zoals: Frank Boeijen, DeWollf en de afscheidstour van De Dijk.

Grenswerk organiseerde daarnaast een aantal events op locatie in samenwerking en co-productie met De Maaspoort: het Aan de Waterkant Festival aan de Maas en grote shows van (inter)nationale artiesten als Wende, Kim Wilde en het dancefestival Airwalk XL. In samenwerking met Take Five werden een aantal intieme shows in dit café georganiseerd.

Tim Gaal, directeur van Poppodium Grenswerk:

“Hoewel het in de eerste helft van het jaar spannend was hoe een en ander zich zou gaan ontwikkelen, kunnen we wat betreft bezoekersaantallen terugblikken op een succesvol jaar. De bezoekers lijken ons podium weer makkelijk te kunnen vinden. Hierbij vallen ons een paar dingen op: er is veel animo voor shows van lokale artiesten en we zien een nieuwe jonge generaties bezoekers, waaronder ook relatief veel mensen van internationale afkomst (internationale studenten en arbeidsmigranten). Dit zijn mooie positieve ontwikkelingen waarop we graag verder bouwen. Gelijk aan de landelijke trend merken ook wij dat kaarten wel later gekocht worden dan voorheen, de onzekere tijden die mensen ervaren zullen hier ongetwijfeld een oorzaak van zijn.”

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren