Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
20 januari 2015

Primeur voor Audio Pilots & Grenswerk

Unieke SILENT GIG ter promotie van debuutalbum

Audio Pilots presenteert haar debuutalbum Breaking The Silence door middel van een SILENT GIG in Poppodium Grenswerk. Het concert van de Venlose band is dan alleen te volgen met een koptelefoon, zonder die koptelefoon is de live spelende band NIET hoorbaar! In de zaal is het dan ook stil. Niet eerder presenteerde een Limburgse band zich op deze manier.

Silent Gig
Een silent gig is afgeleid van het bekende fenomeen Silent Disco, waarbij een DJ plaatjes draait die alleen te horen zijn via aanwezige hoofdtelefoons. In samenwerking met Poppodium Grenswerk en Purple Group gaat Audio Pilots dit concept nu omzetten naar een SILENT GIG; een knallend live optreden dat alleen hoorbaar is middels de in zaal aanwezige koptelefoons. Voor zover bekend is dit nog nooit eerder gedaan.

Audio Pilots
Deze Venlose band beleefde in 2014 al enkele hoogtepunten. Zo trok de band in februari regionaal al veel aandacht door, voor hun eerste videoclip, een heuse première te houden in een uitverkochte bioscoop CityCinema. Amper een half jaar later deelde het viertal het hoofdpodium van het Zomerparkfeest met o.a. de band Kensington. Dat dit slechts het begin was blijkt uit het feit dat de band in maart 2015 haar lang verwachtte debuutalbum uitbrengt. Deze CD, genaamd Breaking The Silence, zal acht nummers bevatten die stuk voor stuk de geraffineerde ‘Audio Pilots sound’ kennen. Een sound die zich het best kenmerkt als donkere en warme powerrock met telkens een ijzersterke melodielijn die je niet meer loslaat. De band klinkt vaak net zo inventief en ingetogen als explosief en uitbundig; en dat geeft ze een eigenzinnige smoel.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren