Nieuws

blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
10 december 2021

Radio Binnestad zendt uit voor Kidzbase

Samenwerking tussen Grenswerk, Omroep Venlo en De Locomotief 

Radio Binnestad keert tussen kerst en nieuwjaar terug en zendt dit jaar uit voor Kidsbase. Op 27, 28, 29 december wordt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat radio gemaakt vanuit de Venlose binnenstad. De livestream wordt opgenomen in Poppodium Grenswerk en is te bekijken en te beluisteren via Omroep Venlo en www.radiobinnestad.nl. Radio Binnenstad is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt georganiseerd samen met Omroep Venlo en Café de Locomotief. In totaal wordt 48 uur radio gemaakt. Dit jaar kan er voor het eerst publiek bij de uitzendingen aanwezig zijn.

Radio Binnestad zond vorige winter voor het eerst uit, om tijdens de diepe lockdown waar Venlo toen in zat te zorgen voor verbondenheid en positiviteit tussen ondernemers, cafés en restaurants in de binnenstad. Het goede doel was vorig jaar de Voedselbank. In totaal werd 6473,- euro opgehaald.

Dit jaar is Kidzbase gekozen als goede doel. De Stichting KidzBase probeert het leven van kinderen die door een verstoorde thuissituatie niet meer kunnen opgroeien in hun eigen gezin weer wat kleur te geven. Deze kinderen wonen in een groot gezinshuis of in een woongroep in Nederland. Voor deze kinderen worden zwemlessen verzorgd, fietsen geregeld, ze krijgen een cadeau met Sinterklaas of kunnen af en toe een dagje uit.

Het radioprogramma wordt gemaakt vanuit de foyer op de begane grond in Poppodium Grenswerk. Omroep Venlo verzorgt in de ochtend de uitzendingen, in de middag en avond worden programma’s gemaakt door Poppodium Grenswerk in samenwerking met Café de Locomotief. De livestream is de hele dag te beluisteren en te bekijken via www.radiobinnestad.nl en in de ochtend worden de programma’s ook uitgezonden op Omroep Venlo FM en TV.

De uitzendingen kunnen dit jaar ook bijgewoond worden door publiek, door in de foyer van Grenswerk een tafel te kopen voor het goede doel. Tijdens de stream worden luisteraars aangespoord om een geldbedrag te doneren door bijvoorbeeld een plaatje aan te vragen. Doneren kan makkelijk via een donatie knop op www.radiobinnestad.nl.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren