Grenswerk Recordings

Grenswerk Recordings zijn de opnames die gemaakt zijn tijdens het vijfjarig bestaan van Poppodium Grenswerk. Vier topacts uit de regio namen op zondag 20 oktober 2019 live in de zaal een aantal nummers op met publiek. Het gaat om de volgende artiesten: Blackbird, Baer Traa, Heavenly Heroes en Ragtime Rumours.

Grenswerk Recordings is een project waarbij acts uit de regio de mogelijkheid krijgen in een uurtje opnametijd twee nummers vast te leggen, live in de studio. De nummers zijn uitgebracht als live-video’s in samenwerking met het online-platform 27 Tapes. Deze video’s verschenen via de social media van de artiesten en Grenswerk. Nu verschijnt een 12” vinyl-lp met alle acht de nummers. De opnames vonden plaats onder leiding van producer Wouter Budé van de Moon Music Studios in Maasbracht.

Het team van Grenswerk heeft voor Grenswerk Recordings zorgvuldig vier regionale topacts uitgekozen. Blackbird is het project van frontvrouw Merel Koman uit Kessel. Zij brak door met een aantal countrypop-singles die niet van de radio weg te slaan zijn. Ze stond al met veel succes in Grenswerk en op Zomerparkfeest.

Baer Traa is het Venlose wonderkind dat de afgelopen tijd mocht ruiken aan nationaal succes. Gerard Ekdom (Radio 2) is fan en draait zijn singles veelvuldig, en terecht.

Derde act die deelneemt is Ragtime Rumours uit Reuver: een band die zich geheel op eigen kracht op zowat alle belangrijke bluesfestivals wist te spelen met hun aanstekelijke mix van gypsy-swing, ragtime en honky-tonk. Ze presenteerden onlangs nog hun nieuwe album ‘Abandon Ship’ in een uitverkocht Grenswerk.

Tot slot deed Heavenly Heroes mee aan het project, een Venlose band die bol staat van de ervaring en de afgelopen jaren een aantal prachtige rocknummers maakte.

Bestellen?
Het 12″ album is verkrijgbaar bij Sounds (Parade 66), Grenswerk Café, bij de bands zelf of via onderstaande bestelknop:

Video’s Grenswerk Recordings
Klik hier om alle video’s die gemaakt zijn door 27Tapes terug te kijken.

Foto’s Grenswerk Recordings
Klik hier om alle foto’s die gemaakt zijn door Sharik Derksen terug te kijken.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden