Singles Only Club

In 2017 brachten we samen met Sounds Record Shop een viertal singles uit via SINGLES ONLY CLUB. Inmiddels zijn we hier mee gestopt. Tijd voor een nieuw tof project! De singles zijn nog steeds los te koop (bij Sounds en in ons café) en ze zijn online te bestellen via onze webshop.

#SOC001: GRAEF
GRAEF
is een nieuwe Limburgse postrockband die afgelopen januari in de Moon Studios in Maasbracht twee nieuwe nummers opnam met blazers een strijkersensemble. De nummers worden alleen op deze single uitgebracht. De band heeft inmiddels getekend bij V2 Records. Deze release wordt ondersteund door online-platform 27Tapes. De single wordt gepresenteerd tijdens Record Store Day op 22 april, het event waar wereldwijd de platenzaken en het vinyl centraal staan.

#SOC002: KOBLENZ
Koblenz is de nieuwe band van voormalige Ongenode Gaste frontman Peter Beeker. Samen met het Utrechtse Woods on Fire maken ze noisy indierock. Voor jongetjes is geen plaats in KOBLENZ. Deze nieuwe Utrechts/Venlose band maakt noisy indierock en zet meteen hoog in. Stuiterend als Dinosaur Jr., dan weer bedachtzaam en fluïde als dEUS in hun betere jaren. Gitaar-erupties, dwarse arrangementen en donkere electronica vechten om voorrang. Hi-fi met een lo-fi attitude. Songs zo groot als het leven zelf. Over existentieel ongemak, vertrek en terugkeer, val en triomf.

#SOC003: Afterpartees
De leukste powerpop band van Nederland komt begin 2018 met hun 2e album via Excelsior (NL) opgenomen met Rob Barbato (producer van The Babies, La Sera en Kevin Morby). Speciaal voor Singles Only Club releasen ze een exclusieve B-kant!

#SOC004: Thalamus + Coolboxer
Voor de vierde editie van Singles Only Club is gekozen voor een split, met twee hele toffe bands uit Horst. Op de A-kant staat het nummer Everything van Thalamus. Lotte Spreeuwenberg, zangeres van Thalamus: “Everything werd live opgenomen in Kytopia, de voormalige concertzaal van Tivoli in Utrecht. In zo’n zaal spelen klinkt natuurlijk al goed, maar ter plaatse gemixt worden op analoge tape voegde iets magisch toe. Het is één take en je hoort precies zoals we het live spelen.” De B-kant is voor de gloednieuwe band Coolboxer, het nummer heet Self-Proclaimed Layabout. Zanger Bram Vermeulen: “Het is een van onze eerste liedjes, wat niet vreemd is; we bestaan namelijk nog niet zo lang. Self-Proclaimed Layabout is opgenomen door Sjors Driessen van Afterpartees, in een varkensstal die omgedoopt is tot studio en oefenruimte.”

Tof toch?!
De singles zijn los te koop bij Sounds, in het Grenswerk Café, in onze eigen webshop en in de webshop van Sounds. Bands verkopen de singles ook tijdens optredens.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden