Educatie

Met je school of klas naar Poppodium Grenswerk? Dat kan!

Bij Grenswerk kan je met je basisschool, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of hoger onderwijs klas terecht voor workshops, verdiepingstrajecten, shows en voorstellingen, schoolconcerten en feesten en meer! Beleef de kracht van muziek en ontdek de wereld van popmuziek. Verken de verschillende muziekgenres met je klas en het reilen en zeilen van een poppodium.

Daarnaast denken graag mee over hoe we jullie leerdoelen kunnen ondersteunen door middel van popmuziek. Stel vooral je open vraag. Wil je alvast weten wat er mogelijk is, bekijk dan onderstaande opties. Neem voor vragen en prijsopgaves contact op met educatie@grenswerk.nl.

Workshops

– Podiumtechniek (licht en- of geluidstechniek)
– Songwriting
– Rap & hip-hop
– Percussie
– DJ
– Produceren
– Grafische vormgeving – concertposters en/of vinylhoezen
– Maatwerk: stel je vraag!

Rondleidingen

We nemen jullie mee in het reilen en zeilen van een poppodium. Neem een kijkje in onze grote zaal, backstage ruimten, kantoren, cafe en keuken. Waar komen de artiesten binnen en kleden ze zich om? En wat voor mensen werken er nou in een poppodium en wat heb je precies nodig om een concert te organiseren?

Deze rondleiding is geheel naar wens aan te passen. Aangepast aan leeftijd en niveau is het podium door de ogen van een bezoeker of door de ogen van een artiest te bekijken. Indien mogelijk kan beide gecombineerd worden. Deze rondleiding is uit te breiden met een interactieve workshop zoals een muziek genrespel, licht-en geluidstechniek, songwriting, etc of een live concert (dit in geval van meerdere klassen).


Muziekgenre ontdekking

Speel het genrespel in onze zaal! Hierbij gaan we testen hoe ver jullie muziekkennis rijkt. Dit is uit te breiden met een huiswerkopdracht (of klasopdracht!) om een genre-kaart van de klas te maken. Hiervoor is een introductie bij Grenswerk gewenst (maar niet noodzakelijk) i.v.m. de grote genre-muur in ons pand.


Belevingsdag

Ga in groepen aan de slag met het vormen van jullie eigen show! Maak een keuze tussen band, rap, dans en techniek en voer samen een echte show op in Grenswerk. Vervolgens kunnen ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten allemaal komen kijken naar jullie eindresultaat.

Schoolconcert

Met de hele school samen een tof concert beleven in de zaal van Grenswerk? Dat kan! We denken graag met jullie mee en boeken een toffe act die bij jullie wensen past en nemen de gehele productie uit handen. Zien we jullie terug vooraan bij het podium?

Schoolfeesten

Is het tijd voor een feestje? Dat kan bij Grenswerk gevierd worden! We denken en organiseren mee om jullie schoolfeest tot een groot succes te maken. Handjes in de lucht voor de vetste DJ’s en bands! Of wat te denken van een silent disco?! Informeer via verhuur@grenswerk.nl naar de mogelijkheden.

Musicals – Schoolverlaters shows

Bij Grenswerk kan ook de groep 8 musical worden opgevoerd. Wij ontzorgen jullie dan volledig in de productie en licht en geluid.


RockSkool (naschoolse activiteit, iedere 1e woensdag van de maand)

Een heuse rockband maken mét optreden binnen het uur zonder ervaring!

De kids maken tijdens RockSkool kennis met de instrumenten van een rockband (zang, drums, gitaar, bas, toetsen) op een hele laagdrempelige wijze. Met een groep van maximaal 13 kinderen wordt er snel toegewerkt naar een echt optreden als rockband. Een spelenderwijs orkest, maar dan pas echt cool! De workshops worden gegeven door Benjamin Elshout, een ervaren vakdocent muziek in het basis- en voortgezet onderwijs. Benjamin is daarnaast zelf ook uitvoerend muzikant, en brengt met veel passie zijn enthousiasme voor muziekmaken over aan de kinderen. Iedereen is welkom en ervaring in muziek maken is niet vereist. Aanmelden doe je via deze link. Deze activiteit is ook onder schooltijd te boeken! Mail naar educatie@grenswerk.nl.


Kijkwijzers / Kunst Uit Het Vuistje

Zit je op de middelbare school en wil je voor CKV een opdracht uitvoeren? Met onze Kijkwijzers in de hand kan je makkelijk opdrachten voor CKV uitvoeren.

Kijkwijzer popmuziek (voorgezet onderwijs HAVO, VWO)
Kijkwijzer architectuur (voortgezet onderwijs VMBO, HAVO, VWO)

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden