The Break Out Sessions

Produceer je al een tijd eigen muziek? Wil je je verder ontwikkelen? Vijf dagen muziek maken op een prachtige plek? Tegelijkertijd je muzikale horizon verbreden én je netwerk uitbreiden?

Lees dan vooral verder!

The Break Out Sessions is een vijf-daags writers-camp op een boerderij waar nieuw Noord Limburgs talent samen aan muziek gaat werken. Onder leiding van Samir Ait Moh worden elke dag interessante samenstellingen bedacht met artiesten uit de nieuwere muziekstromen. Van Pop, Hip-Hop, House, Hardstyle en Progressive tot aan Trap, Dubstep en Bass. De sessies worden afgewisseld met Noord Limburgs zang, rap en schrijftalent, maar ook live muzikanten om muziek mee te maken. Om het een succes te maken wordt dit alles begeleid door professionals uit hun vakgebieden. Professional producers, writers en zangers/zangeressen zullen de sessies gedurende week sturen en begeleiden.

Waarom dan?
Noord Limburg is rijk aan jong muzikaal talent. Het kan lijken dat de potentie om door te breken te klein door een oorverdovende radiostilte tussen het zuiden en de randstad. Wij willen bijdragen aan een gezonde scene. Dit willen we doen door het stimuleren van creatie vanuit samenwerking.

Wie?
Dit kamp biedt plaats aan:

Producers
We zoeken talent in de nieuwere stijlen zoals: Hip-Hop, House, Hardstyle, Bass House, Hip Hop, EDM, Trap, Dubstep, Future Bass, Techno & Deep House, Pop en Reggaeton. We trekken het breed, maar we zoeken vooral de New Gen Talents!

Singers, Rappers, Songwriters
Hiervoor zoeken we mensen hard aan hun rap of zang carrière aan het werken zijn. Elk genre kan werken omdat dit een crossover camp is. Indie, Pop, EDM, Rock, Hip Hop het maakt niet. Eigenlijk kan alles.

Waar dan?
Dit alles gaat plaatsvinden in een groene omgeving op een luxe groepsaccommodatie. Met ongeveer twintig personen zullen we verblijven in een boerderij om daar vijf dagen samen op te trekken. De kamers worden omgebouwd tot studio’s. Compleet verzorgd met een slaapplek, eten, drinken en studio setups zal dit kamp een full package writer-camp worden.

Wanneer dan?
The Break Out Sessions zullen plaatsvinden van maandag 13 mei tot vrijdag 17 mei 2024. (volledige aanwezigheid wordt verwacht bij deelname).

En dan?
De gemaakte muziek wordt tijdens het camp ge-feedbacked door professionals, maar als het camp is afgelopen zal Samir betrokken blijven bij het afmaken van de opgenomen muziek. Binnen 4 weken na het kamp moeten er van elke producer minimaal twee tracks klaar zijn om ge-pitched te worden aan platenlabels. Afhankelijk van de deelnemers en resultaten van het kamp zullen we een natraject vorm geven.

Hoe doe je mee?
Meld je aan via dit aanmeldformulier, dit kan tot en met 29 maart. Dan maken we een selectie van de aanmeldingen gebaseerd op je ingestuurde muziek en welk punt je in je ontwikkeling bent. De selectie maken we aan de deelnemers in de tweede week van april bekend.

Door:

Samir Ait Moh (o.a. bekend van Moksi)
Poppodium Grenswerk (Venlo)
We Are Today

 

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden