Teachers

Grenswerk Masterclasses

 

Daft Punk zette in de klassieker Teachers al hun helden op een rij. Een ode aan de acts waardoor ze zijn beïnvloed. Dat waren hún leraren.

Aangezien we op dit moment geen shows kunnen organiseren, bouwen we graag aan de acts van de toekomst: Grenswerk biedt vanaf 2 december een dikke week lang workshops aan van lokale helden, teachers uit de buurt. Stuk voor stuk muzikanten die op hun eigen voorwaarden een bijzondere carrière hebben gebouwd.

Schuif bij een van deze masterclasses aan voor nieuwe ideeën, energie en invalshoeken.

Inschrijven is gratis maar reserveren is wel nodig. Boek dus je ticket voor een workshop naar keuze via onderstaande links. Per workshop zijn er 30 plekken.

Alle workshops starten om 19:00 uur. Als de workshops snel vol zitten, kunnen we een tweede tijdslot aanbieden.

VOL! Woensdag 2 december – FeestDJRuud – DJ’en
Ruud Geurts werd in no-time de meest geboekte dj van Nederland toen hij ging draaien onder de naam FeestDJRuud. Hoe bouw je een slimme set, maar ook: welke creativiteit is nodig om op te vallen en relevant te blijven? Ruud is naast dj ook een ideeënmachine.

Donderdag 3 december – Niek en Bas Nellen (Afterpartees) – songwriting
De broers Nellen zijn het songwriting-tandem van Afterpartees, en daarmee verantwoordelijk voor de meest aanstekelijke gitaarpop die de afgelopen jaren in deze regio is gemaakt. Ze kennen hun klassiekers en weten als geen ander hoe je een pakkende hook schrijft.

Vrijdag 4 december – Dieuwertje Heuvelings – streaming
Dieuwertje Heuvelings is zelf dan geen muzikant, maar werkt als sinds 2007 in de muziekindustrie en was jarenlang playlist editor bij Spotify. Ze scheef er het boek Auxiety over. Dieuwertje kent de weg in de mysterieuze wereld van plays, likes en clicks.

Maandag 7 december – Mike Roelofs – improvisatie
Mike Roelofs is typisch iemand die speelt ‘in het moment.’ Hij kan je alles leren over volledige overgave en ergens aan durven beginnen zonder dat je precies weet waar, wanneer en hoe het eindigt. Mike geeft een masterclass improvisatie.

Dinsdag 8 december – Baer Traa – songwriting
Baer Traa is naast een geweldige muzikant en een toffe gast, allereerst een songwriter. Een craft waar hij jaren aan schaafde en dat de laatste tijd het een na het andere gouden liedje opleverde. En hij is niet te beroerd wat van die kostbare kennis te delen.

VOL! Donderdag 10 december – Samir Ait Moh (Moksi) – producing
Moksi staat overal ter wereld voor uitverkochte zalen. Die zetten ze vervolgens op de kop met de producties van Samir Ait Moh, de helft van het duo. Maar hoe zet je nu zo’n banger in elkaar? Wat maakt een productie effectief? En wat heb je nodig? Samir weet raad.

Vrijdag 11 december – Roy Smolenaars (Memphis Maniacs) – creativiteit
Als frontman van Memphis Maniacs is Roy Smolenaars een volksmenner eerste klas. Maar hij is vooral ook iemand die zichzelf steeds opnieuw uitvindt met het ene creatieve concept na het andere. Over buiten de kaders denken, en hoe je dat in kunt zetten voor je muziek.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden