The Break Out Sessions

Open call!


Dit is een oproep aan alle getalenteerde producers, rappers, zangers en songwriters van Noord Limburg!

Produceer je al een tijd eigen muziek? Wil je je verder ontwikkelen? Vijf dagen muziek maken op een prachtige plek? Tegelijkertijd je muzikale horizon verbreden én je netwerk uitbreiden?

Lees dan vooral verder!

Wat gaan we doen dan?
The Break Out Sessions is een vijf-daags writers-camp op een boerderij in Drenthe waar nieuw Noord Limburgs talent samen aan muziek gaat werken. Onder leiding van Samir Ait Moh worden elke dag interessante samenstellingen bedacht met artiesten uit de nieuwere muziekstromen. Van Pop, Hip-Hop, House, Hardstyle en Progressive tot aan Trap, Dubstep en Bass. De sessies worden afgewisseld met Noord Limburgs zang, rap en schrijftalent, maar ook live muzikanten om muziek mee te maken. Om het een succes te maken wordt dit alles begeleid door professionals uit hun vakgebieden. Professional producers, writers en zangers/zangeressen zullen de sessies gedurende week sturen en begeleiden.

Waarom dan?
Noord Limburg is rijk aan jong muzikaal talent. Het kan lijken dat de potentie om door te breken te klein door een oorverdovende radiostilte tussen het zuiden en de randstad. Wij willen bijdragen aan een gezonde scene. Dit willen we doen door het stimuleren van creatie vanuit samenwerking.

Wie?
Dit kamp biedt plaats aan:

Producers
We zoeken talent in de nieuwere stijlen zoals: Hip-Hop, House, Hardstyle, Bass House, Hip Hop, EDM, Trap, Dubstep, Future Bass, Techno & Deep House, Pop en Reggaeton. We trekken het breed, maar we zoeken vooral de New Gen Talents!

Singer / Songwriters & Rappers
Hiervoor zoeken we mensen hard aan hun rap of zang carrière aan het werken zijn. Elk genre kan werken omdat dit een crossover camp is. Indie, Pop, EDM, Rock, Hip Hop het maakt niet. Eigenlijk kan alles.

Waar dan?
Dit alles gaat plaatsvinden in de groene omgeving van Wittelte, Drenthe. Met 20 personen zullen we verblijven in een oude boerderij om daar vijf dagen samen op te trekken. De kamers worden omgebouwd tot studio’s. Compleet verzorgd met een slaapplek, eten, drinken en studio setups zal dit kamp een full package writer-camp worden. De omgeving leent zich goed voor een wandeling of een late night kampvuur sessie.

Wanneer dan?
The Break Out Sessions zullen plaatsvinden van maandag 28 november tot vrijdag 2 december 2022.

En dan?
De gemaakte muziek wordt tijdens het camp ge-feedbacked door professionals, maar als het camp is afgelopen zal Samir betrokken blijven bij het afmaken van de opgenomen muziek. Binnen 4 weken na het kamp moeten er van elke producer minimaal twee tracks klaar zijn om ge-pitched te worden aan platenlabels.

Hoe doe je mee?
Geef je op via het inschrijfformulier hieronder, dit kan tot 1 november. Dan maken we een selectie van de inschrijvingen gebaseerd op je ingestuurde muziek en welk punt je in je ontwikkeling bent. De selectie maken we aan de deelnemers in de eerste week van november bekend.

Door wie?
The Break Out Sessions is een consortium tussen lokale poppodia, stichtingen & en vele professionele artiesten uit de regio en daarbuiten.

Pop In Limburg
De Proeftuin Popmuziek
Samir Ait Moh (oa bekend van Moksi)
Poppodium Grenswerk (Venlo)
ECI cultuurfabriek (Roermond)
Poppodium De Bosuil (Weert)

 

Mogelijk gemaakt door:
Proeftuin Popmuziek wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de gemeentes Mook en Middelaar, Venray, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Weert, Beesel, Nederweert, Roermond, Leudal en Maasgouw. Deze unieke, enige proeftuin popmuziek wordt ontwikkeld samen met Stichting Pop in Limburg.

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden