08 september 2018

De Kift

'Bal'
archief
Fanfarepunk
Open 20:00 / Aanvang 21:00
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 18,50 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 16 euro

20:00 Deuren open
21:00 De Kift

Op zaterdag 8 september speelt de Kift in Grenswerk. De veelkoppige poëtische fanfare-punkband bracht een ouderwets energiek album uit over het verstrijken van de tijd genaamd ‘Bal’. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit. Het elfde album presenteert wederom een rijk arsenaal aan instrumenten, dit keer uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer. De tomeloze energie en euforie wordt afgewogen met een danige dosis gecontroleerde chaos. Voor de Nederlandstalige liedteksten werd werk geput uit wereldliteratuur van onder andere; Büchner, Kerouac en Lucebert.

Franz Ferdinand (die overigens ook ‘Heisa Ho’ van de Kift coverde) noemde het optreden van de Kift samen met Rats on Rafts “de beste act die we ooit op een festival hebben gezien.”

Een grote familie is hoe de Kift gezien wordt, en dat is ook letterlijk het geval. De broer van frontman Ferry Heijne, is zakelijk leider, vader Jan speelde de trompet, moeder An deed jaren de merchandise en neef Pim speelt gitaar. Ook zoon Tim is achter de schermen bezig. Samen staan ze met beiden benen stevig in het nu en met de blik ferm vooruit.

Tweets

Tips

zondag 22 december

Tom Petty &
The Heartbreakers

honourably played by Dave Vermeulen's Voltage
donderdag 21 november

Shantel

& Bucovina Club Orkestar
gratis
zondag 24 november

Oost West Huiskamer Festival

Babs van Bree / Chronos / Floating Leaf / Kitty Roeffen / Kwante Hippe / La Moxxi Manis / Lörk / New Bliss / Peter Beeker / ScratchJazz / The Arthur & Thijs Funk Express / The Daffodils / Thursday's Coming / Trio de Janeiro / Vincent van Reen
gratis
vrijdag 6 maart

Bohren & Der Club of Gore + GORE

Unique Double Bill
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden