Programma

Autumn Leaves: Jazz op locatie in Venlo

Oktober en november 2019 zijn jazzmaanden in Venlo. Het gaat om in totaal 13 concerten verdeeld over verschillende locaties in de binnenstad van Venlo!

 • Artvark Saxophone Quartet

  Vr 4 okt 2019 / Domani
  Open 20:00 uur / Aanvang 20:30 uur

  Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist! Het eigenzinnige saxofoonkwartet weet zich met zijn avontuurlijke groove en bijzondere bezetting al jaren te onderscheiden. Hun verschillende achtergronden mengen zich tot eensgezind, creatief en origineel geluid.

 • Scratch Jazz

  Zo 6 okt 2019 / Grenswerk
  Open 12:30 uur / Aanvang 13:00 uur

  Scratch Jazz is een groot coachingstraject voor jonge jazzmuzikanten in de regio Venlo. Zij volgen vier weken lang intensieve workshops van professionele coaches, en staan afsluitend op zondag 6 oktober in Grenswerk op het podium. Scratch Jazz richt zich op jongeren tussen de 12 en 22 jaar en duikt in de wereld van de jazz, waarbij ook rock en popmuziek aan bod komen. Deelname is gratis en aanmelding kan via scratchjazz.nl.

 • Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema

  Vr 11 okt 2019 / De Maaspoort
  Aanvang 20:15 uur

  Zet de letters van de naam van de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die het genre jazz overstijgen.

 • Teus Nobel Liberty Group

  Zo 13 okt 2019 / Take Five
  Aanvang 17:00 uur

  Het open, modale karakter van veel van de composities op het album Journey Of Man geven Teus Nobel zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten.

 • Jazz in de Klep

  Ma 14 okt 2019 / De Klep
  Aanvang 20:00 uur, alleen deurverkoop!

  Al jaren nodigt toetsenist Mike Roelofs muzikanten uit voornamelijk de Euregio uit voor Jazz in De Klep. Intieme, sfeervolle concerten in het speciaalbiercafé aan het Keizerstraatje in Venlo.

  Voor Autumn Leaves 2019 heeft Roelofs de Venlose zangeres Kiki Manders en de Keulse gitaarvirtuoos Philipp Brämswig opgetrommeld. Manders sinds enkele jaren woonachtig in Berlijn, maar komt zo nu en dan terug naar haar Venlose roots.

 • Courbois / Courbois

  Vr 18 okt 2019 / Grenswerk Café
  Aanvang 23:00 uur

  Pierre en Barend Corbois, vader en zoon, geven op vrijdag 18 oktober een bijzonder concert in Grenswerk Café. Twee werelden komen samen: jazz en hardrock op één podium.

  Wanneer hun drukke agenda’s het toelaten spelen de heren ontzettend graag samen, maar voor de muziek die ze spelen is nog geen mooie naam bedacht: "We doen rockdingen op een jazzmanier en jazzdingen op een rockmanier."

 • Niels Broos x Jamie Peet

  Za 19 okt 2019 / Calico Jack
  Aanvang 22:00 uur

  Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet zijn beiden exponenten van de huidige muzikale tijdsgeest. Met hun kenmerkende stijl en geluid vinden ze het midden van improvisatie, analoge electronica, jazz en hiphop. Ze staan tijdens Autumn Leaves in streetwearshop Calico Jack, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot funky nachtclub.

 • Millennium Jazz Orchestra, Matangi Kwartet & Fay Claasen

  Zo 20 okt 2019 / De Maaspoort
  Aanvang 16:00 uur

  De typisch Amerikaanse muziek van George Gershwin wordt na 100 jaar in een nieuwe, eigentijdse jas gestoken. De prachtige stem van Fay Claassen (ze won onlangs twee Edisons!) voegt zich bij het fascinerende Matangi Kwartet en het veelzijdige Millennium Jazz Orchestra o.l.v. Joan Reinders.

 • Spark

  Za 26 okt 2019 / Take Five
  Aanvang 22:00 uur

  Op enig moment ervaart iedereen dat gevoel van extase wanneer je getuige bent van iets eerlijks, iets moois, iets dat recht uit het hart lijkt te komen. Wanner je precies dat gevoel combineert met een mespuntje ranzigheid en een toefje funk kom je uit bij de zinderende soul van de band Spark! Het hammondorgel van Frank Montis, de funky gitaar van Bas van der Wal en de smeuïge percussie en bonkende drums van Anouk Verdonk en Salle de Jonge, komt Spark een vuurtje stoken!

 • Mathijs Leeuwis

  Do 31 okt 2019 / Jacobskapel
  Open 20:00 uur / Aanvang 20:30 uur

  Mathijs Leeuwis trad jarenlang op als singer-songwriter en won in 2010 de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland. Sinds 2014 speelt hij pedal steel-gitaar en daarnaast fietst hij ongeveer 15.000 km per jaar. Van klein, donker en sferisch tot lyrische soundscapes, Leeuwis brengt het steeds vol overtuiging. Zijn muziek wordt tijdens het concert ondersteund door beelden en gaat in de intieme setting van de Jacobskapel met een mokerslag binnenkomen.

 • Wander

  Za 2 nov 2019 / Pelgrimshoes Genooierhof
  Aanvang 17:00 uur, alleen deurverkoop!

  Elke dag maak je keuzes: Hier links, daar rechts. Maar wanneer ben je voor het laatst van de bekende weg afgeweken? Babs van Bree, Renée Steenvoorden en Robbert Suilen, oftewel WANDER, verdwaalt in melodieën, improvisatie en verhalen. In hun programma "Songs from the Garden" mixen ze pop, folk en jazz, meerstemmig en met elektrische gitaar bewapend. Een reis door de tijd, weg van de roerige steden, de verstillende natuur in.

 • Sheila E.

  Zo 3 nov 2019 / Grenswerk
  Open 20:00 uur / Aanvang 20:30 uur

  Drumster Sheila Escovedo (beter bekend als Sheila E.) speelde met o.a. George Duke, Herbie Hancock, Marvin Gaye, Diana Ross en Lionel Richie. Ook zat ze achter de drumkit voor Ringo Starr’s All Star Band en was ze de muzikale regisseur voor artiesten als Jennifer Lopez, Beyoncé en Prince. Haar talenten voor productie, arrangement en performance waren terug te zien bij de Latin Grammy Awards, de Olympische Spelen en de Academy Awards.

 • TaxiWars

  Vr 8 nov 2019 / Grenswerk
  Open 20:00 uur / Aanvang 20:30 uur

  Vergelijk een optreden van TaxiWars met een rit in een louche taxi diep in de nacht. Plakkerig nepleer op de achterbank, de vage geur van alcohol, de constante angst dat je verongelukt en daar tegenover de belofte van avontuur. Tom Barman, zanger en gitarist van dEUS, wilde al jaren 'iets' met jazz doen. Hij vond zijn tegenpool in saxofonist Robin Verheyen. Samen klinken ze afwisselend opzwepend, bezwerend, rokerig, jazzy en rockend.

Autumn Leaves: Jazz op locatie in Venlo

Okt/nov 2019 zijn jazzmaanden in Venlo

Jazzfestival Autumn Leaves krijgt een vervolg. Na twee succesvolle edities in 2017 en 2018 staan ook aankomende oktober en november in het teken van jazz. Het gaat om in totaal 13 concerten verdeeld over verschillende locaties in de binnenstad van Venlo.

Autumn Leaves is een initiatief van Poppodium Grenswerk, Take Five, en De Maaspoort. Voor de optredens zijn losse tickets, maar ook een passe-partout die toegang geeft tot bijna alle shows, verkrijgbaar via Grenswerk.nl, Maaspoort.nl of vvk-adressen (Sounds Venlo, Grenswerk Café).