Programma

Autumn Leaves: Jazz op locatie in Venlo

Oktober en november 2018 zijn jazzmaand in Venlo. Het gaat om in totaal 10 concerten verdeeld over verschillende locaties in de binnenstad van Venlo!

 • Jansen

  Za 6 okt 2018 / Café Take Five
  Open 20:00 uur / Aanvang 22:00 uur

  Jazzcombo JANSEN heeft een idiosyncratisch concept: muziek die raar, mooi, sentimenteel en slecht is, met chanting, melodieën, geschreeuw, chaos en ruige pop. Gebracht in een jazzsfeer, met Duitse teksten vol avonturen, poëzie, liefde, uitdagendheid en onzin. Hun jazzrockchaos was jarenlang veel te zien op de Venlose podia, maar raakte de laatste tijd een beetje uit zicht. De band rond voorman Markus Maria Jansen viert in 2018 haar 20-jarig jubileum met het nieuwe album "Die Unschuld der Gebaüde."

 • Scratch Jazz

  Zo 7 okt 2018 / Poppodium Grenswerk
  Open 12:00 uur / Aanvang 13:00 uur

  Op zondag 7 oktober vind in Grenswerk de slotdag van Scratch Jazz plaats, een groot coachingstraject voor muzikanten van 12 tot 22 jaar. Zij krijgen vier weken lang workshops aangeboden van een professionele coach, plus het optreden tijdens deze slotdag in Grenswerk. Vorig jaar deden meer dan zestig jonge jazzmuzikanten mee. Aanmeldingen zijn gestart via scratchjazz.nl.

 • Benjamin Herman Trio

  Za 13 okt 2018 / Café Take Five
  Open 20:00 uur / Aanvang 22:00 uur

  Benjamin Herman is dit jaar 50 geworden en viert dat met maar liefst drie nieuwe albums. Vanwege conflicterende speelschema’s kan Benjamin Herman’s Bughouse helaas niet spelen. Daarvoor in de plaats komt Benjamin Herman met zijn reguliere Benjamin Herman Trio optreden.

 • Mike Roelofs Trio
  Root Of The Matter

  Ma 15 okt 2018 / Café De Klep
  Aanvang 20:00 uur / Einde 23:00 uur

  Jazz in De Klep is ook weer onderdeel van Autumn Leaves. Mike Roelofs nodigt dit keer zijn eigen trio "Root of the Matter" uit. Daarin spelen Arthur Lijten op drums en Guus Bakker op bas.

 • Egbert Derix

  Za 20 okt 2018 / Museum van Bommel van Dam
  Open 19:00 uur / Aanvang 20:00 uur

  De Horster pianist Egbert Derix mag op uitnodiging van Museum Van Bommel Van Dam aan de slag met werk dat hem inspireert. Hij kiest een aantal schilderijen uit de rijke collectie van het museum en zal daar ter plekke op improviseren.

 • Nordmann

  Zo 21 okt 2018 / Café Take Five
  Open 14:00 uur / Aanvang 17:00 uur

  Nordmann denkt niet in hokjes en is daarmee een typische Belgische act. De band uit Gent bezit de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl de vier ook de bedachtzaamheid en het vermogen tot gedaanteverwisselingen van de beste improviserende bands behouden.

 • Yuri Honing

  Vr 26 okt 2018 / Theater de Maaspoort
  Open 19:15 uur / Aanvang 20:15 uur

  Het album Goldbrun van Yuri Honing kreeg louter vijf-sterren recensies. "Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois", schijft dagblad Trouw. Zelden werd een jazzalbum met zoveel superlatieven onthaald als Goldbrun. Een bijzonder album van een bijzondere artiest die al jaren aan de top staat en over de hele wereld speelt.

 • Score Jazz Orchestra Play Miles Davis

  Zo 28 okt 2018 / Poppodium Grenswerk
  Open 14:30 uur / Aanvang 15:30 uur

  Score Jazz Orchestra is een vaste waarden in de programmering van Poppodium Grenswerk. De Venlose bigband waagt zich voor dit concert aan het werk van Miles Davis en krijgt daarbij hulp van trompettist Rik Mol en zangeres Babs van Bree.

 • Montis, Goudsmit & Directie

  Za 3 nov 2018 / Café Take Five
  Open 20:00 uur / Aanvang 22:00 uur

  Anton Goudsmit is geen onbekende voor Venlo, Take Five óf Autumn Leaves. Hij komt dit keer met een nieuwe formatie, Montis, Goudsmit & Directie, waarin het hammondgeweld van Frank Montis leidend is. Geweldig stuwende band, met verder Cyril Directie (o.a. Kane) op drums.

 • Oker Group

  Zo 4 nov 2018 / Pelgrimshoes
  Open 15:00 uur / Aanvang 16:00 uur

  Extra show! Op zondag 4 november om 16:00 speelt Oker Group in het Pelgrimshoes. Er is deze dag alleen deurverkoop. De kaarten kosten vijf euro. De muziek van deze groep kan je omschrijven als ‘Lyrische Jazz’. Oker Group is ontstaan door een samenwerking tussen pianist Yves Salaets en contrabassist Jan Berendsen. De doelstelling is naast de traditionele jazzstandards ook voornamelijk eigen werk te spelen, een combinatie van jazzy uptempo nummers en klassieke ballads.

 • Maceo Parker (UITVERKOCHT)

  Vr 9 nov 2018 / Poppodium Grenswerk
  Open 20:00 uur / Aanvang 21:00 uur

  Maceo Parker, een grootheid op de saxofoon die getuige was van de uitvinding van de funk: hij was jarenlang een vaste waarde in de band van James Brown. Verder speelde hij met zo ongeveer alle denkbare groten op aarde. Maar de reputatie van zijn soloshows liegt er ook niet om. De funktrein komt voorbij en alle verzet is zinloos! Dit optreden is onderdeel van Autumn Leaves, maar het passe-partout is hiervoor niet geldig, er moeten apart kaarten voor gekocht worden.

Autumn Leaves: Jazz op locatie in Venlo

Okt/nov 2018 zijn jazzmaand in Venlo

Jazzfestival Autumn Leaves krijgt een vervolg. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar staan ook aankomende oktober en november in het teken van jazz. Het gaat om in totaal 10 concerten verdeeld over verschillende locaties in de binnenstad van Venlo.

Autumn Leaves is een initiatief van Poppodium Grenswerk, Take Five, Museum Van Bommel Van Dam en Theater de Maaspoort. Voor de optredens zijn losse tickets, maar ook een passe-partout die toegang geeft tot bijna alle shows, verkrijgbaar via Grenswerk.nl, Maaspoort.nl of vvk-adressen (Sounds Venlo, Grenswerk eetcafé).